Kako da duže zadržite boju posle letovanja?

Tokom letovanja je neizbežno i da koža pocrni, a bitno je nanositi kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, kao i hidrirati kožu, kako bi boja ostala što duže.
Kako da duže zadržite boju posle letovanja?
Foto: Pixabay
Koži je tokom leta potrebna dodatna hidratacija jer gubi vlažnost, a ukoliko je negujete redovno, biće manje iziritirana i, na kraju krajeva, neće se ljuštiti.
 
Pet stvari koje treba da uradite kad primetite da vam se ljušti koža:
 
1. Ohladite kožu
 
Kad primetite da vam je koža suva i da je na nekim delovima tela počela da se ljušti, to je pravi trenutak za odlazak pod hladan tuš. Hladna voda će ohladiti kožu i usporiti proces ljuštenja kože. Po izlasku iz kade, osušite se tako što ćete tapkati mekanim peškirom po koži i izbegavati trljanje.
2. Ne češite se
 
Koliko god neizdrživo bilo, nemojte se češati jer ćete tako ubrzati ljuštenje kože, a mogu vam ostati i ožiljci. Najbolji način da ublažite svrab je da prislonite malo leda uvijenog u mekanu tkaninu na mesto koje vas svrbi.
 
3. Ne zaboravite mleko za telo
 
Posle tuširanja, obavezno nanesite mleko za telo koje hidrira, a najkorisnije je ono koje je namenjeno nezi posle sunčanja. Idealno bi bilo da vaše mleko sadrži aloja veru ili krastavac, koji hlade kožu i smanjuje upale.
 
4. Ohladite se i iznutra
 
Nije dovoljno da se samo istuširate hladnom vodom, već bi trebalo da povećate unos hladne tečnosti u organizam. Da bi koža ostala zdrava, mora da ispuni važan preduslov: da u svakom trenutku bude hidrirana. Ako primetite da vam se koža ljušti, popijte između osam i deset čaša vode dnevno.
5. Nikako nemojte ljuštiti kožu
 
Iako je ovakva koža veoma neprivlačna i iritantna, ukoliko ne uspete da odolite iskušenju da skinete višak, možete izazvati infekciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.