Avio-prevoznik traži od menadžera da nose prtljag, nema ko drugi

Australijski avio-prevoznik Kvantas zatražio je od zaposlenih u top-menadžmentu da tri meseca rade kao "rukovaoci prtljaga", dok kompanija pokušava da se izbori sa akutnim nedostatkom radne snage.
Avio-prevoznik traži od menadžera da nose prtljag, nema ko drugi
Foto: Pixabay
Šef operacija kompanije traži najmanje 100 volontera za rad na aerodromima u Sidneju i Melburnu, a zadaci uključuju utovar i istovar torbi, kao i vožnju vozila za premeštanje prtljaga po aerodromima, prenosi BBC.
Kao i mnoge svetske avio-kompanije, i Kvantas se bori da obnovi svoje usluge u punom kapacitetu uporedo sa otvaranjem granica.
"Povećan broj novozaraženih koronavirusom u zimskom periodu, porast broja obolelih od kovida19 u celoj zajednici, zajedno sa stalnim fluktuacijama na tržištu rada, izazovi su za pronalaženje radne snage u našoj industriji", rekao je direktor operacija u Kvantasu Kolin Hjuz u mejlu upućenom BBC-ju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja