FOTO Oaze mira i lepote na Tasosu: Koje plaže treba da posetite?

Tasos je idealna lokacija za letovanje ukoliko ste u potrazi za odličnim smeštajem, bogatom ponudom restorana i prijatnim morem koje ima duge plićake.
FOTO Oaze mira i lepote na Tasosu: Koje plaže treba da posetite?
Foto: 021.rs

Konkretno, južniji delovi Tasosa privući će vas svojim neverovatnim plažama sa sitnim peskom, ali i ekskluzivnijim plažama koje nude veći komfor i više usluga u odnosu na gradske plaže.

Ukoliko ove sezone odete na Tasos, preporuka je Limenarija, iz koje ćete sopstvenim prevozom lako obilaziti obližnje plaže, a na raspolaganju vam je i dugačka gradska plaža sa puno mesta, prijatnom vodom i velikom ponudom ugostiteljskih objekata.
Ovo su neke od plaža koje preporučujemo da obiđete na Tasosu.
 
Paradise beach
 
 
Definitivno ćete se sjajno provesti na Paradise beach - Rajskoj plaži, na oko 30 kilometara od Potosa. Ova peščana plaža sadrži ležaljke u sklopu bara, ali posetioci imaju dovoljno prostora da postave sopstvene suncobrane. Gužve počinju da se stvaraju već od ranog jutra, te se savetuje da se na ovu plažu uputite što pre.
 
Plićak je ugodan i dugačak, a voda je bistra i umereno slana, sa nevelikim brojem talasa. Na plaži ćete pronaći hlad i vrlo lepe lokacije za celodnevni boravak.
 
Jedina otežavajuća činjenica je otežan pristup plaži, koji ide zemljanim putem. Automobil možete da parkirate na parkingu uoči spuštanja na plažu, a iako se mnogi upute nizbrdo vozilom, to se ne preporučuje iz više razloga.
 
Marble beach
 
 
Još jedna plaža koja mami uzdahe je Mermerna plaža, poznatija kao Marble beach ili Saliara. Umesto peskom, prekrivena je sitnim kamenjem, a posetioce naročito privlači zbog izuzetno svetlo plave boje mora koje je puno talasa. 
 
Poseta ovoj plaži biće prava avantura na vodi, te se savetuje naročit oprez ukoliko vodite decu. Moguće je koristiti ležaljke sa suncobranima koji koštaju 25 evra par, a uz to dobijate jednu besplatnu kafu po izboru i flaširanu vodu.
 
Plaža je čista, a razmak između ležaljki je idealan.
 
Notos
 
 
Mala plaža Notos nalazi se na oko tri kilometara od Potosa. Ovo je jedna od najlepših plaža na Tasosu, ali je izuzetno posećena i neophodno je da poranite kako biste zauzeli svoje mesto.
 
Pesak je sitan i prijatan, voda malo hladnija i mirna, ali je plaža idealna za decu i uredna. Na raspolaganju su vam i ležaljke sa suncobranima u okviru bara. 
 
Interesantno je da se odmah preko stena nalazi još jedna plaža - Roso Gremos.
 
Astris (Astrida)
 
 
Ovo je gradska plaža koja je izuzetno mirna i idealna za decu. Sadrži bar u okviru kog su ležaljke sa suncobranima, ali ima i dovoljno mesta da postavite sopstvene suncobrane i uživate.
 
Široka plaža prekrivena je sitnim peskom i delom kamenjem. Poput gradske plaže u Limenariji, idealna je za one koji ne žele da se "gužvaju" i bore za ekskluzivnije lokacije na drugim plažama na Tasosu. 

naravno, na raspolaganju su vam i mnoge druge neverovatne plaže: Psili Amos, Golden Beach, La Scala, Alyki i druge.

  • Tasos druga kuca

    09.08.2022 20:53
    Golden beach je sada toliko komercijalizovan da smo u soku. Nema daska lufta. A sad nije bilo ni talasa.
    Vazno mi je da uzivamo na tasosu. Na raznim mestima odsedali.
    Nismo ljubitelji voznje i trazenja plaza nego uzivanja na obali .
    Poslednjih godina rumuni navalili.
    Nija takva guzva kao u kopnenom delu
  • Aa

    09.08.2022 16:46
    Bb
    Niste naveli Golden beach na istočnom delu ostrva kod mesta Skala Potamia. Dugačka i široka peščana plaža, izlasci sunca su neka druga dimenzija.
  • Ja

    09.08.2022 11:16
    Roso
    Ima pored notosa jos jedna lepsa plaza sreca pa niko ne zna za nju a lokalci ne otkrivaju bas svima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja