Gde u Španiji odmaraju Španci?

Španci su, kad je reč o putovanjima, prilično veliki "rodoljubi", pa je tako u prvom kvartalu ove godine 93 odsto Španaca izabralo odmor u Španiji.
Gde u Španiji odmaraju Španci?
Foto: Pixabay
Španija je mnogo više od ovih gradova, a prema podacima iz 2019. godine, privukla je više od 83 miliona turista, pri čemu je tad bila druga najposećenija država na svetu, odmah nakon Francuske, prenosi Pun kufer
Severna Španija
 
Španski hotelijer Pau Guardans upoznao je svoju zemlju kao dete, kada je njegova porodica provodila odmore putujući u crveno-belom kombiju marke "folksvagen", popularnom vozilu iz 1970–ih godina.
 
Danas voli da ide na odmor u region Kosta Brava u Kataloniji na španskoj severoistočnoj obali. 
 
"Preporučio bih da posetite bilo koju od prekrasnih uvala i jedete u barovima na plaži kvalitetna riblja jela. U unutrašnjosti vredi otkriti raskošnu gastronomiju s proizvodima sa sela”, rekao je. 
 
Preporučio je da se jede u Kan Salo restoranu u seoskoj kući iz 16. veka u selu Palau-Sator.
Severna Španija takođe je dom dvema vinskim regijama u zemlji. 
 
"Za jesenja putovanja, bez sumnje, volim da posetim vinarije u Ribera del Duero ili La Rioja", rekla je Patrisija Alonso, marketinška stručnjakinja koja živi u Madridu.
 
Za letnja putovanja, Alonso je rekla da preferira regiju Asturiju duž Biskajskog zaliva, istakavši zaštićenu plažu Playa de Toro u gradu Llanesu kao posebno omiljenu.
 
 
Južna Španija
 
Alonso je dodala kako voli i jug Španije, a pokrajina Cadiz joj je omiljena. Ona je poznata po svojim dugim peščanim plažama, lepim gradovima i pogled koji se pravi iz vinograda koji okružuju grad Jerez de la Frontera. 
 
Cadiz je deo autonomne zajednice Andaluzije, regiona koji Španci najviše posećuju.
 
 
Provincija Cadiz takođe je prvi izbor i za Fabiana Gonzaleza, osnivača turističke konferencije "Forward MAD" čiji roditelji žive blizu glavnog grada regiona, koji se takođe zove Cadiz.
 
"Pokrajina Cadiz ima verovatno najbolje plaže s belim peskom i kristalnom vodom na Pirinejskom poluostrvu, kao i neverovatnu gastronomiju koja se temelji na ribi. Kada ste u pokrajini Cadiz, morate posetiti restoran Casa Bigote, u Sanlucar de Barrameda”, rekao je Gonzalez.
Na jugoistočnoj obali, grad Javea u pokrajini Alicante odabir je Marine Valere, administratorke društvenih mreža koja živi u Madridu. 
 
"Iako je leti velika gužva, Javea ima pejzaž koji vredi posetiti - inspirisao je slike slavnog španskog slikara Joaquina Sorolle, a Cristobal Balenciaga proveo je tamo svoje poslednje dane. Nema uobičajeni pejzaž, već prilično brdovit, zbog Montgoa, planine koja dominira obrisom kilometrima okolo", rekla je za CNBC.
 
Uživanje u paelji uz more je obavezno, dodala je Valera. Chiringuito Montgo di Bongo nalazi se na samoj plaži, a mesto je svakako pametno rezervisati unapred.
 
Zaključak: Ako u Španiji odlučite da vidite i gradove koji nisu Barselona ili Madrid, nećete pogrešiti.
  • Alek

    23.08.2022 12:54
    Odmor u svojoj zemlji
    lako je odabrati odmor u svojoj zemlji kad ta zemlja ima toliko more...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.