Šta ne smete raditi u Kataru ako odete da navijate na Mundijalu?

Na Mundijalu u Kataru će ograničenja i zabrane za fudbalske navijače biti strožiji nego ikad.
I pored toga, očekuje se da će čak milion turista doći u Katar tokom najveće fudbalske smotre na svetu.

Kako prenosi RTS, ukoliko budete išli da gledate Srbiju znajte da to može, ako ne poštujete pravila, skupo da vas košta, jer duga je lista zabrana za turiste u ovoj zemlji.

U Katar nećete moći da unesete: svinjsko meso, elektronske cigarete, vejpove, alkohol, religijske knjige i predmete, pornografski materijal i naravno narkotike.
 
Alkohol ćete moći da pijete tri sata pre nego što meč počne, odnosno sat pošto se utakmica završi. Osim toga, čaša piva će vas koštati najmanje 13 dolara u zonama za konzumaciju, a ukoliko pivo naručite u hotelu, može koštati i 80. 
 
Policija neće tolerisati nijedan vid snimanja i fotografisanja religijskih mesta, vojnih baza, policijskih stanica i gradilišta.
 
Zakon o privatnosti je jako strog u ovoj zemlji pa možete biti lako uhapšeni zbog objavljivanja na društvenim mrežama ukoliko ono što kačite neko shvati uvredljivo.
 
Ono što vas još može smestiti u zatvor je: ispijanje alkohola van zona koje su za to predviđene, klađenje, psovanje, pljuvanje i svaki vid fizičke bliskosti na javnom mestu.
 
Da bi izbegli hapšenje svojih sunarodnika, Englezi u Dohu šalju specijalizovane "čuvare mira" koji će sprečavati turiste da krše zakone o moralu.
  • duska

    23.11.2022 20:11
    katar
    zakon bato i kod nas da vidis uspesne zemlje...
  • Pavle

    21.11.2022 14:13
    Seksualna pomagala?
    Vejpovi se prave od navaka.
  • Vesna

    21.11.2022 04:26
    Odličan Zakon. Trebale bi ga uvesti mnoge države. Bilo bi mnogo manje prostakluka i po ulicama i po društvenim mrežama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.