Pojedine stvari možete dobiti besplatno na letu - ovo je lista

Otkad su niskobudžetni avio-prevoznici zavladali nebom, a avionske karte dostupne su za nekoliko evra, letenje avionom nije više luksuz, a ponekad ni ugodno iskustvo. Barem ne u ekonomskoj klasi.
Pojedine stvari možete dobiti besplatno na letu - ovo je lista
Foto: Pixabay
Upravo zbog toga poznati svetski turistički portal Travel and Leisure objavio je listu stvari koje možete dobiti besplatno na letu ekonomskom klasom, a verovatno to niste znali. Stjuardi i stjuardese otkrili su šta sve možete dobiti besplatno na letu, a treba samo da tražite. Naravno, što let duže traje, dostupno je više stvari koje će vam osigurati udobnost.
Set za udobnost
Na dugim letovima avio-kompanije svim putnicima mogu ponuditi kozmetičke torbice s putnim papučama, maskom za spavanje, četkicom za zube i čepićima za uši. U tim setovima nećete naći luksuzne kreme za ruke koje su rezervisane za putnike u prvoj klasi, ali sigurno će vam dobro doći na dugom letu.
 
Flaša vode
 
Na svakom letu uvek možete besplatno zatražiti čašu vode, a često možete dobiti i čitavu flašu. Hoćete li je dobiti ili ne zavisi od zaliha na letu, ali nema razloga da ne pitate.
 
Ćebad i jastuci
 
Bez obzira na dužinu leta, uvek možete zatražiti ćebe kada letite avionom. Naime, temperatura u avionu može biti vrlo niska, zato su ćebad uvek spremna ako je nekome hladno. Dakle, samo morate da pitate. Ako letite noćnim letom, možete zatražiti i jastuk.
 
Pribor za prvu pomoć
 
Svi komercijalni avioni moraju biti opremljeni setovima prve pomoći koji sadrže osnovne stvari, poput zavoja, gaza, antiseptičkih maramica i sredstva za ispiranje rana. Ako vam se dogodi nezgoda na letu, samo obavestite stjuardesu i ona će vam doneti sve što vam je potrebno.
 
Lekovi
 
Manje je poznato da na letovima možete zatražiti i lekove za razne zdravstvene probleme, od bolova i temperature do proliva. Naravno, reč je o osnovnim lekovima koji se ne izdaju na recept, a ako na primer patite od glavobolje, slobodno možete zatražiti tabletu protiv glavobolje i ne morate trpeti do sletanja.
 
Slušalice
 
Poneli ste slušalice koje nisu kompatibilne s uređajima u avionu? Uvek možete zatražiti besplatne slušalice, ali, naravno, morate biti svesni da one dostupne na letu ekonomskom klasom neće biti vrhunac kvaliteta poput onih iz poslovne klase koje izoluju buku.
 
Knjige i bojanke za decu
 
Deca umeju da postanu nervozna tokom leta, a u tom slučaju možete pitati osoblje da li imaju knjige ili bojanke za njih jer neke avio-kompanije nude ovu vrstu zabave za decu.
Dodatne grickalice i piće
 
Na kratkim letovima obično se ne služi čitav obrok, nego samo grickalice. Međutim, ako ste još gladni, pitajte stjuardese da li možete dobiti još jedan paket. Naravno, ovo će se takođe razlikovati od kompanije do kompanije, ali nikad ne znate.
 
I za kraj, stjuardi i stjuardese dali su važan savet u vezi sa besplatnim pićima koja dobijete na letu a da ih ne tražite. Ako ste popili besplatno piće i zatražite još jedno, prvo proverite plaća li se da se ne dovedete u neugodnu situaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.