Treba da znate ako planirate na Tajland: Od juna se uvode naknade za turiste

Tajland po prvi put planira da uvede naknade za turiste i od juna će posetioci koji u zemlju dolaze vazdušnim putem morati da plate 300 tajlandskih bahta (8,30 evra).
Treba da znate ako planirate na Tajland: Od juna se uvode naknade za turiste
Foto: Pixabay

Oni koji ulaze brodom ili kopnom platiće 150 bahta (4,15 evra) u skladu s merom o kojoj se raspravljalo neko vreme i koja je finalizirana na sastanku vlade, izvestio je ove nedelje Bangkok Post pozivajući se na ministra turizma Phiphata Ratchakitprakarna.

Samo posetioci koji ne prenoće u Tajlandu oslobođeni su naknade, prenosi B92.

Vlada kaže da očekuje da će ove godine prikupiti oko 3,9 milijardi bahta od turističke naknade, koja je dugo nailazila na kritike predstavnika turističkog sektora zbog straha da bi mogla oterati turiste.
 
"Naknada će pomoći boljoj nezi za turiste", rekao je Ratchakitprakarn istaknuvši da će deo svote ikoristiti za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgode za goste tokom njihovog boravka.
 
Poslednjih nedelja turisti masovno hrle na Tajland prvi put od završetka ograničenja putovanja povezanih s pandemijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.