Poskupelo letovanje u Neumu: Koliko četvoročlanoj porodici dnevno treba novca?

Pripreme za letnju sezonu u Neumu su završene, a turisti su već počeli da stižu proteklog vikenda, za prvomajske praznike.
Poskupelo letovanje u Neumu: Koliko četvoročlanoj porodici dnevno treba novca?
Foto: Pixabay
Predsednik Udruženja hotelijera Neum Branimir Butigan ističe da su svi u Neumu zadovoljni kako je prošao produženi vikend, jer su kapaciteti bili popunjeni, a poslužilo ih je i vreme.
"Pripreme za sezonu su završene. Prvi maj smatramo početkom sezone. Ovog produženog vikenda bila je kombinacija domaćih gostiju i sa Zapada – Nemačka, Slovenija, Austrija, Poljska i Francuska. Ta tržišta dominiraju u periodu pred i postsezone, dok u sezoni imamo dosta naših gostiju iz dijaspore", rekao je Butigan za N1.
Cene smeštaja i hrane su povećane u svim letovalištima na Jadranu, pa tako i u Neumu, ali Butigan kaže da je Neum opet povoljniji u odnosu na druge destinacije.
 
"Smeštaj je skuplji od 10 do 15 odsto u odnosu na prošlu godinu zbog inflacije. Prema rezervacijama koje primamo, vidimo da to nije preskupo u odnosu na konkurenciju na Jadranu u Hrvatskoj. To je mnogo povoljnije. Popunjavaju se kapaciteti za leto i za septembar. Nije to nešto što naši gosti ne mogu da priušte", rekao je.
 
Ističe da cene po kafićima, restoranima i kioscima brze hrane variraju, u zavisnosti od toga šta i gde želite da konzumirate.
 
"U restoranima pice se kreću od 12 do 15 konvertibilnih maraka, kao i brza jela. Za četvoročlanu porodicu, za jedan dan u Neumu sa svim potrebno je između 150 i 200 evra (hotelski smeštaj sa svim, op.a.)", rekao je.
 
Ono što će pomoći razvoju turizma u Neumu je svakako put od Stoca do Neuma. 
 
"Ono što će nam koristiti i zbog čega će kvalitetniji gosti dolaziti je što više neće morati da prelaze dve granice da bi došli do Neuma. Zanima nas dosta i razvoj aerodroma u Mostaru, jer je konekcija s tim aerodromom moguća. Imali smo upite s tržišta Rusije i sletanje njihovog aviona na taj aerodrom, ali nisu imali mogućnost prelaska granice. Sada imaju", naveo je.
 
Poručuje da "ne divljaju sa cenama" i da veći broj turista iz stranih zemalja neće doprineti novom rastu cena.

Teme

neum

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.