VIDEO: U ovom baru morate skinuti jednu cipelu pre nego što dobijete piće

U Belgiji postoji neobičan pab u kojem, ako želite da uživate u čaši piva, kao zalog morate dati cipelu.
Kako se čini, neki posetioci ovog paba nisu zainteresovani samo za pivo već i za pivske čaše.
U Belgiji, poznatoj po bogatoj pivskoj tradiciji, svako pivo se toči u specifično oblikovanu čašu koja najbolje ističe arome i karakteristike te vrste piva. U poslednje vreme uočen je trend krađe čaša kao suvenira, što je zabrinulo mnoge vlasnike.
Da bi se suprotstavili ovom izazovu, neki barovi su preduzeli mere kako bi zaštitili svoje čaše, čija vrednost može ići i do 50 evra po komadu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barstool U (@barstoolu)

 
Dok su neki barovi uveli čaše s posebnim kodovima, pab "Dulle Griet" u Gentu odlučio je da bude kreativniji i uveo je pravilo da svaki gost koji želi da popije pivo mora da ostavi jednu cipelu kao kauciju.
 
Posebnost "Dulle Grieta" su njihove velike čaše koje imaju drvene nosače. Ne samo da su praktične već i izgledaju veoma elegantno, dajući poseban šmek belgijskom pivskom iskustvu.
 
 
Treba istaći da u Dulle Grietu svaka cipela ima svoju vrednost, pa tako vlasnik bara Aleks Vriend, ističe da jedna natikača ili japanka nije jednako vredna kao njihova pivska čaša. Predate cipele gostiju drže se u korpi koja visi sa plafona, a mnogi su spremni da zauvek ostave svoje cipele u zamenu za čašu.
 
Zanimljivo je da, iako neki gosti odlaze bosi nakon ostavljanja cipela, do sada niko nije pokušao da uđe u bar bez njih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja