VIDEO: Jedinstveni hotel u Andaluziji ceo je prekriven biciklima

Kazorla je živopisni gradić u Andaluziji, udaljen oko sat vremena vožnje od grada Haen.
Srednjovekovni grad vredi posetiti ne samo zbog brojnih istorijskih spomenika, već i zbog fantastične prirode koja ga okružuje.
 
Nalazi se u okviru Nacionalnog parka Sijeras de Kazorla, Segura i Las Vilas, najvećeg zaštićenog prirodnog područja u Španiji i UNESCO-ovog rezervata biosfere. Oblast možete istražiti prateći obeležene pešačke i biciklističke staze, a ponos mesta je odlično maslinovo ulje sa oznakom porekla Sijera de Kazorla.
Stari grad Kazorla je proglašen kulturnim dobrom, a u njegovim strmim ulicama koje se penju do zamka Jedra, simbola grada, naizmenično se nižu šarmantne tradicionalne kuće, spomenici, palate i crkve koje privlače brojne turiste. 
 
U Kazorli je sve u znaku brojeva, pa ćete videti dvorac Cinco Eskuinas - pet uglova, kuću Siete Fuentes - sedam fontana i jednu atrakciju potpuno drugačiju od svih ostalih u ovom istorijskom gradu - kuću ukrašenu sa dve stotine bicikala.
"La casa de las bicicletas" je svakako jedan od najfotografisanijih detalja u Kazorli, a tu možete i da odsednete jer je to zapravo mali hotel, ima 12 soba koje možete rezervisati na Bukingu za oko devedeset evra po noći. 
 
Kuća sa šarenim biciklima po celoj fasadi, na balkonima, u bašti, umesto ograde, pa čak i ulaznih vrata, veseo je i neočekivan prizor. Bicikli su takođe glavna tema enterijera i nalaze se - u komadima ili delovima - u svakoj prostoriji. Ogledalo u kupatilu je uramljeno gumom, noćne lampe su napravljene od felni, a plafoni i zidovi su ukrašeni - malom istorijom biciklizma.
 
Vlasnik hotela Čelo Kaenas je bez posebne namere postavio prvi bicikl na fasadu, tek tako, kao ukras. Onda je došo još jedan i još jedan - i obična kuća je postala La casa de las bicicletas (kuća bicikala). 
 
Kolekcija, koja je već prilično velika, sastoji se od velikog broja modela bicikala različite starosti, pa i kuća i bašta podsećaju na muzej.
 
Vlasnik rado poziva turiste privučene biciklima na fasadi da zavire unutra. Pored bicikala, tu su i druge zanimljive kolekcije: kišobrani, starinski kovčezi, šeširi iz celog sveta, figurice pasa i drugo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Poseta Veneciji biće još skuplja

Venecija želi da nastavi da naplaćuje ulazak za turiste na jednodnevne izlete nakon što se krajem ove nedelje završi probno razdoblje prvog ovakvog programa u svetu, piše nemačka agencija dpa.