VIDEO: Ovaj hotel naziva se "najopasnijim na svetu"

Kada razmišljate o hotelu uz more, verovatno zamišljate osunčane plaže, palme, zlatni pesak, bazen i ležaljke.
Međutim, hotel "Frying Pan" koji neretko karakterišu kao "najopasniji na svetu", nema ništa od toga.
 
Verovatno ne zamišljate ogromnu metalnu konstrukciju kilometrima od obale okruženu ajkulama i uzburkanim okeanom. Ako rezervišete sobu u hotelu Frying Pan, to je upravo ono što ćete dobiti.
Hotel se sastoji od ogromne metalne konstrukcije postavljene u plitkoj vodi udaljen oko 50 kilometara od istočne obale Severne Karoline. Izdiže se 41 metar uvis, a platforma je na četiri ogromna stuba koja su međusobno spojena metalnim podupiračima.
 
Koja je zapravo svrha ove strukture postavljene usred okeana?
Prvobitno je izgrađen davne 1964. godine da zaštiti brodove u prolazu od nasukavanja u plitkim vodama. Ovo je unosno mesto za ribare, ali je istovremeno i mesto gde je zabeleženo 130 brodoloma u 14 godina.
 
 
Dok se svetionici obično grade na čvrstom tlu, ovaj je morao da bude usred okeana, zbog čega više liči na naftnu platformu. Napredniji GPS je kasnije uzrokovao da njegova prvobitna namera bude suvišna.
 
 
Nakon toga se toranj koristio kao platforma za posmatranje i proučavanje riba. Godine 2010. platformu je kupio Ričard Nil iz Oklahome, koji je odlučio da je pretvori u jedinstveno mesto za boravak ljudi.
 
 
Može se sa sigurnošću reći da ovo nije luksuzno iskustvo s pet zvezdica, ali svakako može ponuditi pravu avanturu ako ste ljubitelj aktivnijeg odmora. Na platformi se nalazi heliodrom ili se možete podići na vrh iz čamca.
Takođe vas može spustiti nazad u vodu radi ronjenja na zaštićenom grebenu koji se nalazi ispod njega. Unutrašnji smeštaj nije luksuzan, ali ono što možete očekivati ​​je spektakularan pogled na more i neverovatne izlaske i zalaske sunca.
 
Toranj sada ima osam spavaćih soba - pet sa odvojenim krevetima i tri sa bračnim krevetom.

Teme

hotel

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja