Uoči Olimpijskih igara: Pariz povećao boravišnu taksu za turiste

Glavni grad Francuske Pariz odlučio je da od 1. januara ove godine podigne turističke takse.
Uoči Olimpijskih igara: Pariz povećao boravišnu taksu za turiste
Foto: Pixabay
Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu poskupljuje uoči Olimpijskih igara. Tako su od 1. januara više nego udvostručene boravišne takse za putovanja, piše Klix.ba.
Prema pisanju stranih medija, putnici koji su planirali da putuju u Pariz ove godine trebalo bi da budu spremni da plate veće naknade za svoje hotelske sobe i drugi alternativni smeštaj.
 
"Za sve hotelske ponude koje smo uspeli da obnovimo, vidimo povećanje iz godine u godinu počevši od 20 odsto u nedeljama koje prethode Olimpijadi", rekao je Džejson Susinski, direktor Kensington tursa.
Neke od najvećih turističkih atrakcija u ovom gradu takođe poskupljuju. Tako će od 15. januara karte za muzej Luvr poskupeti na oko 24 dolara (22 evra). Kako kažu u muzeju, to je njegovo prvo poskupljenje u osam godina.
 
Džejson Susinski je rekao da turistički vodiči u Parizu sada takođe naplaćuju više, u nekim slučajevima više od 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, prenosi klix.ba.
 
Inače, Svetski savet za putovanja i turizam proglasio je Pariz najmoćnijom gradskom destinacijom na svetu 2023. godine. Njegov sektor putovanja i turizma vredeo je skoro 36 milijardi dolara 2022. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja