Turisti su počeli da bacaju kovanice po Rimskom forumu

Turisti su počeli da bacaju kovanice za povratak u Rim na Rimski forum, oponašajući tradiciju kod Fontane di Trevi, rekli su gradski zvaničnici.
Turisti su počeli da bacaju kovanice po Rimskom forumu
Foto: Pixabay
Područje ispod Kapitola s pogledom na kultnu lokaciju sada je prepuno kovanica od jednog i dva evra i sitniša u drugim valutama.
Zvaničnici kažu da je sve više turista viđeno kako okreću leđa Forumu i bacaju novčić preko ramena, kao što se to radi kod Fontane di Trevi. Tradicionalno verovanje da bacanje novčića u Fontanu di Trevi garantuje siguran povratak u Večni grad datira vekovima unazad.
Američki posetioci fontane nedavno su počeli da provlače svoje kreditne kartice po ivicama poznatog spomenika. Novčića bačenih u Fontanu di Trevi skupi se oko 1,5 miliona evra svake godine, što iznosi oko 3.000 evra dnevno.
 
Od 2001. katolička dobrotvorna organizacija "Caritas" je korisnik skupljenog kovanog novca koji koristi za pružanje pomoći rimskim beskućnicima i siromašnim porodicama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja