VIDEO: Pivnica deli besplatno pivo svakom ko uspe peške da dođe do nje

Škotski pab "The Old Forge" od leta prošle godine deli besplatno pivo svakom novom gostu.
 VIDEO: Pivnica deli besplatno pivo svakom ko uspe peške da dođe do nje
Foto: Pixabay
Ali, postoji jedna caka - prema Ginisovoj knjizi rekorda, reč je o najudaljenijem pabu na kopnu Ujedinjenog Kraljevstva – i do njega je potrebno doći pešice.
 
"The Old Forge" nalazi se u seocu Inveri na poluostrvu Knoydart u severozapadnoj Škotskoj.
Iako se do njega može doći i brodom iz Mallaiga, pab će vam dati besplatno pivo samo ako ste do njega dopešačili, što nije jednostavan zadatak.
 
Da biste došli do ovog paba, morate da hodate dva dana po divljem i zabačenom terenu koji je ispresecan rečnim brzacima i visokim rastinjem, a u delovima doseže uspon od oko 1.000 metara.
Da biste uopšte krenuli na put prema pabu potrebno je doći do mesta Kinloch Hourn do kog vodi 35 kilometara dug put. Odatle kreće vijugav i neravan put dug 24 kilometara kroz Škotsku visoravan.
 
Ne samo da je vam je potrebno dva dana hodanja po izazovnom terenu, već se morate pripremiti i na neočekivane vremenske uslove - jake vetrove i iznenadnu kišu - pa se pametno spakujte za put.
 
 
Obavezno ponesite kartu i kompas, i nikako na put nemojte kretati sami, savetuju stručnjaci.
 
Tajna reč
 
"The Old Forge" je u vlasništvu pivare Knoydart koja je pokrenula ovaj izazov s onlajn prodavcem sportske opreme "Wiggle" nakon preuređenja paba prošle godine. Zapamtite pojam Wiggle - to je tajna reč koju morate reći barmenu pre nego što dobijete svoju besplatnu kriglu piva.
Tačnije, dobićete ejl pivo s 5,1 odsto alkohola i primesama citrusa po imenu "Trale" koje je posebno napravljeno za ponovno otvaranje pivnice.
 
Kako izgleda put do najudaljenijeg paba u Ujedinjenom kraljevstvu za svoj Jutjub kanal snimio je Alek Stoun. Njegov video možete pogledati u nastavku teksta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja