Avio-kompanija će dopustiti mačkama i psima da lete sa vlasnicima

Avio-kompanija "Virgin Airlines" planira da omogući putnicima da sa sobom u avion povedu svoje krznene ljubimce.
Avio-kompanija će dopustiti mačkama i psima da lete sa vlasnicima
Foto: Pixabay
Ako dobiju zeleno svetlo, postaće prva avio-kompanija u Australiji čiji će putnici, kroz 12 meseci, moći da lete sa svojim ljubimcima u kabini aviona.
 
U saopštenju za javnost pod naslovom "Cat's Out The Bag", avio-prevoznik je objavio svoju nameru da bude "prvi u Australiji koji će obavljati letove s kućnim ljubimcima".
U anketi sprovedenoj na društvenim mrežama 2021. čak 85 odsto pratilaca "Virgin Airlines" glasalo je za to da avio-prevoznik pusti kućne ljubimce u kabine aviona. Dodatnih 57 odsto izjavilo je da bi leteli češće kada bi ta usluga postala stvarnost.
Ulaz u kabine bio bi dozvoljen samo manjim rasama pasa i mačkama, a životinja će morati da stane u prostor ispod sedišta. Takođe, ljubimci će morati da budu u nosiljkama i neće im biti dopušteno da šeaju po avionu ili sede vlasnicima u krilu. Oni koji se odluče za ovu opciju moraće da plate dodatnu naknadu, ali njen iznos još nije poznat.
 
Inače, većina velikih prevoznika u Severnoj Americi već nudi uslugu prevoza kućnih ljubimaca u kabini, ali samo na domaćim letovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja