Grčka ima novi zakon za električna i hibridna vozila: Ako planirate letovanje - obratite pažnju

U Grčkoj je stupio na snagu novi zakon koji se odnosi na električna, hibridna i druga vozila koja koriste alternativna goriva poput tečnog ili prirodnog gasa, a koja koriste trajekte ili usluge čamca.
Grčka ima novi zakon za električna i hibridna vozila: Ako planirate letovanje - obratite pažnju
Foto: Pixabay
Zakon je, kako prenose skopski mediji, donet iz bezbednosnih razloga i podrazumeva da baterije električnih i hibridnih vozila ne smeju da se pune više od 40 odsto ukupnog kapaciteta, uz obaveznu kontrolu temperature, a punjenje baterije na čamcu ili trajektu je zabranjeno.
Za automobile koji koriste tečni ili prirodni gas, zakon zahteva da rezervoari ne budu napunjeni više od 50 odsto ukupnog kapaciteta.
Vozačima, međutim, nije jasno kako će izgledati provera poštovanja novog zakona, dok pojedini tvrde da je reč o propisu koji "veoma opterećuje".
  • Steva

    17.05.2024 11:26
    oj srrbijo med šljivama
    Novi zakoni u grčkoj su logični,svrsishodni,i preventivni a ne kao kod nas samo da se drpa novac od nesretnog i bespomoćnog naroda.
  • Zebra

    16.05.2024 08:32
    Ajd ti mom Hybridu objasni da ne koristi rekuperaciju i ne puni bateriju… Nema šanse.
  • Sanja

    15.05.2024 09:32
    Zapaljivost
    Sve zbog toga jer su goreli trajekti na kojima su električna vozila bila. Bravo Grci. Tako treba raditi protivpožarnu zaštitu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Poseta Veneciji biće još skuplja

Venecija želi da nastavi da naplaćuje ulazak za turiste na jednodnevne izlete nakon što se krajem ove nedelje završi probno razdoblje prvog ovakvog programa u svetu, piše nemačka agencija dpa.