Beogradski sajam turizma

Na beogradskom Međunarodnom sajmu turizma, koji će se održati od 26. februara do 1. marta, predstaviće se 830 izlagača iz 38 zemalja, među kojima će prvi put biti izlagači iz Libije i Sirije.

Bez obzira na krizu, očekuje se da će ove godine srpskih turista u Tunisu biti više nego prošle, kada je tu zemlju posetilo više od 24.000 turista iz Srbije, izjavio je predsednik Turističke organizacije Tunisa, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma, Riad Dkhili. On kaže da se za sada ne oseća uticaj krize na turizam u toj zemlji, po cenama veoma konkurentnoj, jer letovanje u hotelu sa pet zvezdica košta od 400 do 600 evra. „Anketa koju smo uradili prošle godine među srpskim posetiocima pokazuje da je 99 odsto njih bilo zadovoljno boravkom i uslugom“, kaže Dkhili.

Direktor Turističke organizacije Istra, Tomislav Popović rekao je da je u Istri prošle godine boravilo 17.000 turista iz Srbije, koji su ostvarili oko 100.000 noćenja, što se može smatrati poražavajućim u poređenju sa Tunisom, ali to je bilo povećanje broja za 30 odsto u odnosu na 2007. godinu, koliko se očekuje i ove. Prema njegovim rečima, u Istri se još lane osetio uticaj svetske krize jer je opao broj Nemaca i Italijana koji čine 30, odnosno 15 odsto ukupnog broja turista. "Istra nije baš konkurentna sa cenama, ali računamo na blizinu tržišta i da će se ljudi odreći nekih dalekih putovanja u korist bližih", kazao je Popović, napominjući da je ljudima iz Srbije poznato šta sve taj region može da pruži. „Do svakog gosta nam je mnogo stalo, a do gostiju iz Srbije posebno, jer to tržište ima mogućnost rasta“, rekao je Popović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.