Crnogorci organizuju takmičenje u lenčarenju

U etno selu "Montenegro" u Breznima, u Pivi, 30. avgusta održaće se novo takmičenje u odmaranju pod sloganom "Ima ljeba bez motike".
U etno selu "Montenegro" u Breznima, u Pivi, 30. avgusta održaće se novo takmičenje u odmaranju pod sloganom "Ima ljeba bez motike".

To je moguće, a gde drugde, nego u Crnoj Gori, gde će i ove godine, u etno selu "Montenegro" u Pivi, biti održano takmičenja "džabalebaroša". Onaj ko najviše izdrži u lenčarenju ide kući sa 200 evra.

"Propozicije su jasne - takmičaru je dozvoljeno da pije vodu i da uzima hranu, ali nije dozvoljeno da ustaje sa mesta odmaranja bez obzira na povod, pa makar to bile i fiziološke potrebe. Takmičar koji izdrži najduže da odmara u hladovini je pobednik", rekao je podgoričkim "Vijestima" vlasnik etno sela Mikonja Blagojević. On je dodao da je za takmičare koji dođu iz inostranstva obezbeđen smeštaj po niskim cenama.

Pored novčane nagrade, oni koji osvoje prva tri mesta dobiće medalje "Ima ljeba bez motike", a organizatori planiraju još zanimljivih nagrada.

"Pozivamo sve političare, doktore i ostale dokone tamičare da dođu i uzmu pare bez muke", poručuje Blagojević.

Prošlogodišnji pobednici su troje Nikšićana i jedan Podgoričanin. Njih četvoro su nakon dvadesetčetvoročasovnog lenčarenja odlučili da podele nagradu, pošto se njihovom odmaranju nije nazirao kraj.

  • Silom Pušač

    22.08.2013 08:07
    To takmičenje je plagijat,koji pokušavaju da ožive.U Vojvodini to traje decenijama,i za divno čudo,svi su pobednici!
  • Steva-NS

    21.08.2013 09:27
    Ja mislim,da su ljudi iz dijaspore neprikosnoveni favoriti,jer ih je sredina "mazila i pazila" i nesvesno pripremala za takmičenje.
  • 20.08.2013 20:22
    Milan
    U našoj Vladi to takmičenje traje već godinama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.