VIDEO: Održana trka puževa, pobednik dobio srebrnu kofu punu salate

Više od 200 puževa otpuzalo je na godišnjem Svetskom prvenstvu u trci puževa, koja se održava još od šezdesetih godina XX veka u engleskom Norfolku.

Igre puževa se održavaju na stolu, obeleženom sa tri kruga. Prvi koji pređe spoljašnji krug je pobednik. Takmičenje ima nekoliko etapa u koje se plasira pobednik svake trke, sve do finala.

Pobednik dobija srebrnu kofu prepunu zelene salate kao nagradu šampionskom pužu.

"On je bio najveći kojeg smo pronašli jutros. Osim toga živi u bašti, jeo je samo prirodnu hranu, bez pesticida ili bilo čega sličnog. Možda je to pomoglo", rekao je vlasnik puža pobednika Kolin Vos.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.