Bebu pande avionom sele iz Vašingtona u Kinu

Vašingtonski Nacionalni zoološki vrt sprema se da pošalje pandino mladunče Bao Bao avionom u Kinu, gde će se trogodišnja beba uključiti u program oplodnje.
Panda bi trebalo da napusti Nacionalni zoo vrt u utorak ujutru, a ukrcaće se na specijalni avion američke kompanije Fedeks ekspres na međunarodnom aerodromu Dals u Vašingtonu.
 
Bao Bao će biti jedina panda u avionu, na šesnaestočasovnom letu pratiće je čuvar i veterinar, a spakovana je i njena omiljena hrana, bambus, jabuke i sladak krompir.
 
Njen čuvar Marti Diri kaže da pande provode 13 do 16 sati dnevno hraneći se i nada se da će Bao Bao jesti tokom najvećeg dela leta.
 
Fanovi će biti u prilici da gledaju njen odlazak iz zoo vrta i s aerodroma na Fejsbuk stranici zoo vrta.
 
Bao Bao, čije ime na kineskom znači "vredno bogatstvo", u Kini će biti smeštena u Centar za zaštitu i istraživanje pandi, a biće uključena u program oplodnje kada napuni pet godina.
 
Kina je vlasnik svih pandi u svetu, pa i onih koje su rođene u drugim državama.
 
Pande pozajmljene iz Kine nalaze se u SAD samo u četiri zoo vrta, u Atlanti, Vašingtonu, San Dijegu i Memfisu, a pande koje se rode u nekom od njih vraćaju se u Kinu sa četiri godine.
 
Bao Bao se rodila u avgustu 2013. godine, a posle njenog odlaska u SAD će ostati 12 pandi, od čega će u vašingtonskom zoo vrtu biti tri pande.

Teme

panda

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.