VIDEO: Gluvo štene Tofi, staro sedam nedelja, spašeno iz pukotine u zemlji

Nakon 30 časova napora, spasioci volonteri uspeli su da iz pukotine u zemlji duboke 15 metara, koja se pojavila iza kuće u Hantsvilu u Alabami, izvuku gluvo žensko štene po imenu Tofi koje je tu upalo.
AP prenosi da su se uzvici oduševljenja prolomili kada je pas star sedam nedelja konačno sinoć oko pomoći bezbedno izvučen iz uske rupe. Spasioci su štene mamili hranom i uspeli da ga ubace u neku vrstu klopke za životinje koju su koristili kako bi ga podigli.
 
Tofi je u četvrtak popodne upala u pukotinu široku svega desetak centimetara, nakon čega su lokalni vatrogasci, ekipe za spasavanje ljudi u pećinama, pa čak i vodoinstalateri pokušavali da ga izvuku odatle.
 
"Svi vidite da je ovo čudo", kazala je novinarima Lora Kolins Vest koja je usvojila štene.
 
Na video snimcima prikazan je mali beli pas kako maše repom dok je Vestova mazi.
 
Televizijske stanice uživo su na internetu prenosile spasavanje koje je privuklo pažnju hiljada ljudi.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.