VIDEO: Ispod kuće uzgaja 500 opasnih škorpiona

Rauf Maltas - Ali Yilmaz iz Sanliurfe, grada na jugoistoku Turske, u kući uzgaja škorpione.
Ovim neobičnim zanimanjem počeo je da se bavi pre tri godine. Ispod kuće je napravio prostor od 150 metara kvadratnih u kojem je trenutno smešteno oko 500 škorpiona.
 
Uz pomoć ovog 48-godišnjeg Turčina u jednoj fabrici u Eskisehiru prave i protivotrov. Za uzgoj crnog škorpiona "Androctonus Crassicauda" dobio je dozvolu pre tri godine. Počeo je sa 150, a danas ima oko 500 škorpiona koji u sebi imaju jedan od najopasnijih otrova.
 
Uprkos tome, vlasnik ih s vremena na vreme uzima u ruke i igra se s njima. Hrani ih crvima brašnarima, a u određeno vreme u jednu fabriku u Eskisehiru šalje antiserum za proizvodnju protivotrova.
 
Yilmaz je rekao da se za škorpine zanimao još od detinjstva. Istraživao je i pratio one koji žive na tom području. Nakon toga se odlučio za njihov uzgoj, a dobio je i podršku različitih organizacija i udruženja. Počeo je u saradnji sa jednim udruženjem poslovnih žena. 
 
Plan je da radi na daljem istraživanju ove vrste škorpiona.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.