Kineski grad zabranio šetanje pasa tokom dana

Grad na jugozapadu Kine zabranio je šetanje pasa tokom dana i uveo im zabranu pristupa parkovima, šoping centrima, sportskim terenima i drugim javnim mestima.
Kineski grad zabranio šetanje pasa tokom dana
Foto: Pixabay
Propis je objavio grad Venšan u kineskoj provinciji Junan 29. oktobra i ocenjen je najrestriktivnijim u naciji gde je posedovanje pasa dugo bilo predmet strogih regulativa.
 
Pod komunistima kineskog utemeljivača Mao Cedunga, imati kućne ljubimce smatralo se buržoaskom sklonošću, ali je trend ponovo oživeo proteklih decenija kada su Kinezi postali imućniji, a njihove porodice manje.
 
Mnogi gradovi još imaju propise o tome koliki psi mogu živeti u njihovom području, a glavni grad Peking zabranio je držanje velikih pasa u gradskom centru.
 
Zabrana u Venšanu stroža je od ostalih, jer je njome ograničeno da psi mogu biti napolju pre 7 i posle 22 časa. Takođe, pseći povodac ne sme biti duži od metar, a pse mogu šetati samo odrasli.
  • jasno kao sunce

    08.11.2018 19:36
    ne lupetaj,glupo je
    Jako mi je smesno da se "neko", oseca POVREDJENO, kada su cinjenice tu! VI koji tek tako lupate po tastaturi, cisto da bi se inatili, ili "kontrirali", znajte, da bi se ne daj Boze moglo desiti, da vama Vasa draga,osoba, mogla stradati od ujeda,pasa, koja su mogla biti, spasena od "vlasnika",koja su ih pustili sa vasim odobravanjem,, da ste razmislili,koje opasnosti vrebaju! ili ste dobro zasticeni, ne kretajuci se po DIVNOM gradu,tj. gradovima,ili ste neinformisani, ili uzivate u tudjem bolu! HVALA DO SADA, BROJU 13-oro, MOJIH dragih Istmisljenika! To znaci da je lepo shvatiti da je 13 broj, koji nema nikakve veze, sa losim, nego su to PAMETNI,razumni i divni ljudi shvatili,tj.znali i pre Mene,da sam u pravu!
  • Lazar

    07.11.2018 14:39
    ...
    Nisu to vampiri, to su živa bića.
  • Sonja

    07.11.2018 13:21
    Svašta
    Bolesnici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.