U stomaku uginulog kita pronađeno 22 kg plastičnih kesa

Svetski fond za prirodu upozorio je na prekomernu upotrebu plastike nakon što su u stomaku uginulog kita, koji se nasukao kod obale Sardinije, pronađena 22 kilograma plastičnih kesa i drugih predmeta od istog materijala.
U stomaku uginulog kita pronađeno 22 kg plastičnih kesa
Foto: Pixabay
Organizacija je navela da je u utrobi kita pronađena, pored kesa, jedna plastična cev za građevinske radove, zatim zapetljan najlon za pecanje, plastični tanjiri, vreće za kupovinu, čak i kutija deterdženta na kojoj su bile vidljive marka i bar-kod.
 
Kit se nasukao na obalu Sardinije prošle nedelje.
 
Svetski fond je ranije upozorio da plastika predstavlja pretnju za morske životinje i dodao da je u poslednje dve godine pet kitova uginulo zbog gutanja plastičnih predmeta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.