Predložene veće kazne za zlostavljanje životinja

Više od 30.000 potpisa za veće kazne za zlostavljanje životinja koju je pokrenula Orka, izazvali su brzu reakciju nadležnih, poručuju u ovoj organizaciji za poštovanje i brigu o životinjama.
Predložene veće kazne za zlostavljanje životinja
Foto: Pixabay
"Složnost građana i udruženja za zaštitu životinja podstakla je Ministarstvo pravde da predloži veće kazne za zlostavljače", navodi se u saopštenju.
 
Ministarstvo pravde je u svom nacrtu Zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika predložilo povećanje sankcija za zlostavljanje i ubijanje životinja.
 
Umesto dosadašnje kazne od jedne godine, predviđene su kazne od dve godine zatvora, a organizatore borbi životinja čeka zatvorska kazna između šest meseci i tri godine. 
  • :-(

    30.04.2019 13:09
    one ili mi?
    Covek je najgore bice na Planeti. Data mu je volja da odluci kako da postupa,za razliku od zivotinja koje pokrece nagon a opet cesce su zivotinje bolje od ljudi.
    Covek unistava floru i faunu pa i samu Planetu vrlo svesno ili nesvesno ali ipak on a ne zivotinje.
  • V

    25.04.2019 05:58
    @Kaćanka
    Kaćanka, osim što ste vi i Čučuk Stana verovatno ista osoba sa 2 nadimka - sudeći po sadržaju ovog i svih ostalih vaših komentara a i po vremenu objavljivanja komentara u razmaku od par minuta... ne vidim kako ste učinili svet lepšim mestom ovim svojim komentarom.

    Ne, to ne znači da nećete moći svoju gicu pretvoriti u kobasicu.
    To znači da će ljudsko iživljavanje i maltretiranje životinja nadam se biti kažnjavano.

    Ako su kazne preblage prema vlasnicima pasa koji su agresivni, to ne isključuje mogućnost i potrebu da se zaštite one životinje nad kojima se ljudi iživljavaju i koje okrutno ubijaju radi svoje zabave.
  • Čučuk Stana

    24.04.2019 16:24
    Napadnuta deca...izujedana devojčica, zaklan čovek...rastrgani delovi...glava čoveka u kućici za pse....jel ovde neko lud...nadam se da se ovo povećanje kazne odnosi na ponašanje ovih što imaju ljubimce a ne znaju da ih vaspitaju...da meni nečija džukela napadne člana porodice i ned'o bog povredi ga...Hirošima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.