Divlji rakun se uselio u nemački zoo vrt, čuvari ne smeju da ga izbace

U zoološki vrt u nemačkom gradu Hajdelbergu nedavno se "uselio" nezvani gost - divlji rakun koji se pridružio "svojima" u kavezu s rakunima, a u skladu sa zakonom čuvari ne smeju da ga odatle izbace.
Divlji rakun se uselio u nemački zoo vrt, čuvari ne smeju da ga izbace
Foto: Pixabay
Nemački list "Rhein-Neckar-Zeitung" objavio je vest o tome da su zaposleni u zoološkom vrtu nedavno u kavezu s rakunima primetili novog člana, nezvanog gosta koji se sasvim dobro slaže sa sedam tamo "zatečenih stanara".
 
U skladu s pravilima EU, zabranjeno je njegovo puštanje u divljinu, pa su mu zaposleni u Zoo vrtu odmah dali ime Fred.
 
Novom stanaru tamo će do kraja života biti obezbeđeni hrana i sklonište.
 
Prema direktivama EU iz 2015, rakuni se smatraju invazivnom životinjskom vrstom koja ugrožava evropsku floru i faunu, a divlji rakuni nastanjeni u Evropi potomci su životinja koje su pre više desetina godina pobegle sa farmi za uzgoj životinja radi krzna.
 
I još jedno pravilo - Fred verovatno neće imati potomstvo jer smernice EU nalažu da mora biti kastriran.
  • Penzos

    07.05.2019 11:36
    A da se i ja uselim među nemačke penzionere, pa makar me i kastrirali. Barem smeštaj i klopa gratis! Verovatno bih se i ja dobro slagao sa nemaškim penzionerima. Mislim, ako u skladu sa zakonom ne smeju da me izbace,,,
  • endgame

    07.05.2019 09:28
    ROCKET iz gardijansa. ispravno postupaju čuvari, gledaju i čitaju marvela i znaju šta sve ovaj može i zna.
  • Ana

    07.05.2019 09:06
    Pametno, i to baš u Nemački. Ima sada veća prava nego da je izbeglica. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.