VIDEO: Prikazali kako se životinje osećaju dok ih ubija plastični otpad

Iako smo već davno došli do tog stepena razvoja da znamo kako utičemo na prirodu i koliko štete nanosimo sebi i ostalim bićima na ovoj planeti, nažalost, još uvek ne prestajemo s nepromišljenim radnjama.
Ljudi očito nisu toliko pametni kao što misle jer da jesu, sigurno ne bi ugrožavali same sebe i čitavu svoju okolinu, uključujući i životinje.
 
Morske životinje su jedne od najvećih žrtava našeg zagađenja. Plastični otpad koji se jako teško razgrađuje životinjskom svetu uzrokuje ogromnu štetu, a jedan takav primer je i velika morska kornjača.
 
Želvi je plastična slamka ostala zaglavljena u nosu i to joj stvaralo velike probleme, a ona je samo jedan od milion primera. Volonteri za zaštitu mora su napravili test kojim su naterali ljude da osete kako je to biti zarobljen u plastici. 
 
Svake godine više od milion delfina, kornjača, pa čak i riba ugine zbog plastičnog otpada.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.