Vremenska nepogoda ubila 11.000 ptica u Montani

Snažan grad ubio je više od 11.000 ptica 11. avgusta kada je ta razorna padavina pogodila oblasti severozapadno od Bilingsa, najvećeg grada američke države Montane.
Vremenska nepogoda ubila 11.000 ptica u Montani
Foto: Pixabay
Prema saopštenju za medije, biolog Džastin Po procenjuje da je oko četvrtine ptica na jezeru povređeno ili ubijeno.
 
Oko pet procenata preživelih patki i trećina živih pelikana/kormorana "pokazuju neke znake povreda ili oštećenja motorike", preneo je "Vašington post".
 
"Ovo nije neuobičajeno za nas, ali obično se događa u junu", objasnio je meterolog Šon Palmkvist, rekavši da je temperatura prošle nedelje bila ispod očekivane za to doba godine, što je, uz iznadprosečnu vlagu i jak vetar, dovelo do oluje.
 
Postoje pokazatelji da je grad prvo počeo da pada u blizini jezera i da ga ptice verovatno nisu predosetile.
  • milenko

    24.08.2019 08:01
    :-(((
    I za taj grad-nevreme smo mi krivi-''globalno zagrijavanje'' fuck!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.