Mladić automobilom ubio 20 kengura

Australijska policija uhapsila je 19-godišnjaka zbog sumnje da je svojim autom pregazio i tako ubio 20 kengura, javlja BBC.
Mladić automobilom ubio 20 kengura
Foto: Pixabay
Tela mrtvih životinja, među kojima je bilo i mladunčadi, pronađena su ove nedelje razbacana po ulicama grada Tura Beacha, koji se nalazi 540 kilometara južno od Sidneja. Policija sumnja na to da su životinje ubijene tokom noći, i to u periodu od jednog sata.
 
Osumnjičeni 19-godišnjak je uhapšen u utorak i optužen za mučenje i okrutnost prema životinjama. Prema novim australijskim zakonima, okrutnost prema životinjama kažnjava se s do pet godina zatvora i kaznom od 15.000 američkih dolara. 
 
Spasioci divljih životinja opisali su ovaj događaj kao tragediju i ispričali kako su stanovnici mrtve životinje pronašli i na svojim travnjacima kad su se ujutro probudili. U organizaciji "Wildlife Information, Rescue and Education Service" su rekli kako je troje mladunčadi spaseno i nalaze na nezi.
 
Prema statistikama organizacije "Wildlife Information, Rescue and Education Service", tokom 2017. i 2018. godine vlasti su primile 57.000 prijava za okrutnost prema životinjama.
  • Orwell Vegan

    03.10.2019 09:04
    Istina
    Za razliku od Srbije gde niko nikad nije isao u zatvor zbog okrutnosti prema zivotinjama, a zna se da je ovo poligon za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.