Bik Džeri u tri dana dva puta pobegao od klanja, biće pošteđen

Bik Džeri koji danima beži po Dalmaciji, sinoć je opet izbegao hvatanje.
Bik Džeri u tri dana dva puta pobegao od klanja, biće pošteđen
Foto: Pixabay
Kako je rekao njegov vlasnik Petar Skejo, bika su sinoć uspeli da stave u štalu, ali je Džeri odlučio da ponovo pobegne na obližnje brdo. On je prethodno pobegao i iz klanice, a u hvatanju su učestvovali i policija i lovci.
 
"U pola noći su ga stavili u zamku, ali nisu ga fizički uhvatili. Ušao je u štalu, ali je uspeo da se opet izmigolji i sad mu se opet gubi trag. Otišao je gore na sever u Rudinama. Pre je bežao zapadno, a sad je otišao gore, na više brdo", priča vlasnik bika Skejo za 24sata.
 
Dodao je da će se Džerija, kad je već tako uporan, poštedeti smrti.
 
"Zaslužio je da izbegne smrt pa ćemo ga verovatno poštedeti",rekao je Skejo.
 
U petak je u popodnevnim satima u Kaštel Starom pobegao bik jer mu se "nije svideo" boravak u klanici. Splitska policija je preko vikenda upozoravala građane koji ugledaju bika da se ne približavaju nego da odmah zovu policiju. U subotu je i dalje trajala potraga, a znalo se jedino da je pobegao u smeru šume iznad naseljenog dela Rudina. U potragu je bila uključena policija, lovačko udruženje iz Kaštela i radnici veterinarske stanice.
 
Bik je pobegao iz boksa u kojem se i pre njega držala stoka predviđena za klanje.
 
"Bik od 650 kilograma nema ime, samo veterinarsku markicu, ali nekako bi mu baš pristajao nadimak Džeri", kazao je Skejo i dodao da životinja nije mislila mirno da dočeka smrt. Uspela je da se probije iz boksa i u trku da istrči na slobodu.
  • Trt

    31.10.2019 15:28
    Iz štale može, ali iz kazana nema bežanja.
  • Sve je moguće

    28.10.2019 12:13
    Veoma inteligentna životinja. U sledećem životu se rađa jedan evolucijski stepen iznad ovoga u kom je sada:))
    Možda kao delfin, slobodan u okeanu? :)))
  • Ishka 021

    28.10.2019 11:24
    Ne treba biti vegan da bi imao srce i da se raduješ nečijem životu a ne smrti....
    A ako već to neko ima, što ne bi bio i vegan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.