U potragu za bikom Džerijem uključuje se i dron

Lov na najpoznatijeg hrvatskog bika, Džerija, koji je pobegao iz klanice, biće nastavljen, a u potragu će biti uključena i avijacija.
U potragu za bikom Džerijem uključuje se i dron
Foto: Pixabay
Bik je iz klanice pobegao u petak i još izmiče potrazi, a prema pisanju splitske "Slobodne Dalmacije", u potragu za Džerijem biće uključen i dron s infracrvenim zracima. To je najavio Ivan Božić, uveren da će njegov bik biti brzo lociran.
 
Dozvolu za dizanje drona tražili su i u ponedeljak, ali im ona nije bila odobrena jer je mesto potrage nedaleko od aerodroma.
 
Za najpoznatijim hrvatskim beguncem tragalo se i u ponedeljak, ali bez većeg uspeha. U nekom trenutku su tragači bili uvereni da će mu doskočiti, ali se ispostavilo da su bili na pogrešnom tragu.
 
Petar Skejo, vlasnik klanice iz koje je bik pobegao, u ponedeljak ga je tražio nakon što je završio s poslom, a otkrio je specijalnu taktiku tragača. Tragači, naime, pokušavaju da Džerija namame tako što mu, na mestima gde je viđen, dovode krave ne bi li, kažu, osetio ženku.
 
Tragači i Skejo kažu da je Džeri veoma brz i vešt.
 
Inače, Džeri je osvojio simpatije građana, koji apeluju da ne završi ponovo u klanici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.