Uginuo najstariji crni nosorog

Crni nosorog, ženka Fausta za koju se smatra da je sa 57 godina najstariji primerak te vrste na svetu, uginula je u Tanzaniji, saopštili su nadležni sa područja Ngorongoro gde je živela ta životinja.
Fausta je u petak uginula prirodnom smrću u zatočeništvu, ali je veliki deo života provela potpuno slobodna, naveli su zvaničnici na severu Tanzanije. 
 
Ženka je živela mnogo duže od drugih nosoroga u svetu, a slobodno se kretala 54 godine i to po zaštićenoj zoni Ngorongoro. Ona je 2016. godine odvedena u sklonište. 
 
"Jedan naučnik je Faustu prvi put lokalizovao u Ngorongoru 1965. godine. Njeno zdravstveno stanje je počelo da se pogoršava 2016. godine. Tada je odvedena u sklonište posle nekoliko napada hijena koje su joj nanele ozbiljne povrede", naveli su zvaničnici.
 
Stručnjaci smatraju da nosorozi u divljini imaju životni vek od 37 do 47 godina, a u zatočeništvu mogu da žive do 50 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.