Nasmrt pretukli ajkulu da bi napravili selfi

Velika ajkula uginula je na plaži u Ouklandu, na Novom Zelandu, nakon što je podlegla povredama koje joj je nanela grupa muškaraca.
Nasmrt pretukli ajkulu da bi napravili selfi
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Prolaznici su prvo pomislili da se ajkula nasukala u plitkoj vodi na plaži Oreva, pa su pokušali da je odvuku nazad u vodu, ali ti pokušaji su bili uzaludni, jer je ajkula već uginula.
 
Očevici su tvrdili da je grupa muškaraca zarobila ajkulu u mrežu pre nego što su je dovukli na plažu. Tada su počeli da je udaraju i tako joj oštetili vilicu. Nakon ovog čina, počeli su da se slikaju pored životinje koja je uginula.
 
Ostali prolaznici su pokušali da se umešaju i sklone ajkulu od ovih ljudi, ali je tada grupa postala ekstremno agresivna. Kada je policija stigla, grupa muškaraca koja je mučila i na kraju usmrtila ajkulu im je dala lažne informacije i stopila se s većom grupom ljudi koji su se okupili oko mrtve životinje.
 
Velike bele ajkule se nalaze na listi globalno ugroženih vrsta i potpuno su zaštićene u novozelandskim vodama, što znači da je protivzakonito ubiti je, povrediti ili izvaditi je iz vode. Naučnik Klinton Dafi je rekao policiji i medijima da je ajkula bila uhvaćena u mrežu, a kako je zaštićena vrsta, ko god da je ulovi, mora da je odmah pusti na slobodu i taj ulov mora prijaviti Odseku za očuvanje prirode.
 
Odsek za očuvanje prirode istražuje okolnosti pod kojima je ajkula uginula. Ako krivci budu uhvaćeni, moraće da plate kaznu do 250 hiljade dolara ili će provesti šest meseci u zatvoru.
  • Ishka021

    07.01.2020 17:10
    Šta je to sa ljudima više, samo obest i mržnja prema slabijima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.