FOTO: Vlasnici kupuju maske za pse da ih zaštite od koronavirusa

Nakon vesti o koronavirusu, zalihe zaštitnih maski uveliko su se smanjile, ne samo u Kini nego i u mnogim azijskim državama.
Međutim, ljudi se nisu uplašili samo za sopstveno ili zdravlje svojih bližnjih. Mnogi su zabrinuti i za svoje ljubimce, a naročito pse, koje svakodnevno moraju da vode u šetnju.
 
Iako Svetska zdravstvena organizacija nema dojave o zaraženim psima, vlasnicima je savetovala da redovno peru ruke i da zaštite svoje pse na sve moguće načine.
 
Vest o 213 umrlih osoba i gotovo 10.000 zaraženih iz različitih delova sveta zabrinula je mnoge vlasnike. Veliki broj njih odlučio je da zaštiti svoje ljubimce pa su im pribavili zaštitne maske.
 
 
 
Zhou Tianxiao, 33-godišnji trgovac iz Pekinga, izjavio je kako sada dnevno proda 10 puta više psećih zaštitnih masaka nego pre vesti o virusu. U paketu dolaze tri maske, a koštaju nešto manje od šest funti.
 
Glavna namena maski za pse bila je da blokira smog i spreči ljubimce da pojedu ili poližu hranu ili neke druge stvari za vreme šetnji. 
 
Li Lanjuan, predsednik Kineske nacionalne zdravstvene komisije, upozorio je vlasnike pasa jer se, kako on kaže, virus širi među sisarima. 
  • Ivan Oris

    02.02.2020 07:24
    Bazovicka 33
    Maska od papira nemoze zaustaviti viruse niti bakterije. Tacka. Kao sto ulazi zrak tako ulaze i bakterije. To je velika greska kad kazu maska ce ti pomoci. Nece. Zao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.