Kineski grad zabranjuje konzumaciju pasa i mačaka

Tehnološko središte Šendžen na jugu Kine zabraniće konzumaciju pasa i mačaka, dok zemlja zabranjuje trgovinu divljim životinjama koje se smatraju mogućim izvorom virusa korona.
Kineski grad zabranjuje konzumaciju pasa i mačaka
Foto: Pixabay
Gradske vlasti sastavile su popis mesa koje je dopušteno jesti, a ono uključuje svinjetinu, piletinu, govedinu, zečetinu, ribu i morske plodove. 
 
"Zabrana konzumacije divljih životinja je uobičajena praksa u razvijenim zemljama i univerzalni zahtev moderne civilizacije", saopštile su vlasti. 
 
Naučnici smatraju da je novi virus prešao sa životinje na čoveka. Prve osobe kojima je potvrđena zaraza bile su na pijaci divljih životinja u gradu Vuhanu u pokrajini Hubei, gde se prodaju šišmiši, zmije i druge životinje. 
 
Gradske vlasti su pse i mačke kategorisale kao kućne ljubimce i zabraniće njihovu konzumaciju. Biće zabranjeno jesti i zmije, kornjače i žabe iako su omiljen obrok na jugu Kine. 
 
Zabrana konzumacije psećeg i mačjeg mesa u Šendženu biće "toplo pozdravljena", rekao je Peter Li iz grupe za zaštitu životinja "Humane Society International".
 
"Iako je trgovina divljim životinjama u Šendženu mala u poređenju s ostatkom pokrajine, Šendžen je velik grad i veći od Vuhana, pa će to biti vrlo značajno i moglo bi izazvati domino-efekat u drugim gradovima", kaže Li. 
 
U predlogu gradskih vlasti navodi se da u Kini ima više od 2.000 vrsta zaštićenih divljih životinja. 
 
Predlog je usledio nakon odluke središnje vlade o trenutnoj zabrani trgovine i konzumacije divljih životinja.
  • Steva

    07.03.2020 16:48
    samo sapun srbina spasava
    To je ta visokotehnološki razvijena nacija koja ne veruje u Boga, neveruje u sveto pismo u kojem jasno piše šta sme da se jede, a šta ne sme da
    se jede.Imaju godine zmaja, kineske horoskope i gomilu glupih i besmislenih verovanja i loših navika.
  • Draspika

    01.03.2020 15:34
    Eto
    Svasta
  • Orwell Vegan

    01.03.2020 11:51
    Istina
    Ljudi nece da se opamete sve dok ne dodju u direktnu opasnost. O kako je to glupo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.