Maca se nakon 11 godina vratila kući

Mačka Misi je 2009. godine pobegla iz automobila Iv Mekdonel u Birmingemu i uprkos brojnim nastojanjima, vlasnica godinama nije uspevala da je pronađe.
Međutim, nedavno su susedi u četvrti Hol Grin primetili mačku nalik Misi kako se vrzma oko odlagališta za smeće, i odveli su je u centar za zaštitu životinja, gde je čipovana, piše BBC.
 
Ustanovljeno je da je sve vreme živela na ulici desetak kilometara od Ivinog doma. Presrećna vlasnica nije mogla da veruje da je njena Misi, koja danas ima 17 godina, još uvek živa.
 
"Nikad je nisam prebolela i nikad nisam prestala da mislim na nju. Nikad ne zaboravite svoje ljubimce, oni su nezamenjivi", rekla je nakon emotivnog susreta sa svojom ljubimicom.
 
Misi je pobegla u trenutku kada je Mekdonel izašla iz automobila da bi kupila mleko.
 
Ali Šah i njegova majka Selma često su viđali Misi kako kampuje na betonu blizu njihovog doma. Zimi je spavala na kontejneru za smeće ili na gomili smeća.
 
"Kad sam razgovarala s muškarcem do čije kuće vodi taj puteljak, on mi je ispričao da je mačka jedan dan samo krenula za njim, ali da je nisu pustili u kuću", kazala je Iv.
 
Ipak, Ali i njegova majka su počeli da hrane Misi i ubrzo su joj izgradili drvenu kućicu u koju je mogla da se skloni.
 
Pošto je Ali majci poslao snimak Misi kako spava napolju na kiši, ona je pristala na to da je puste u kuću. Tamo je ostala nekoliko dana pre odlaska u centar za zaštitu životinja.
 
Bila je toliko mršava da su joj se na leđima videli pršljenovi, kazala je Mekdonel. Mačka je međuvremenu izgubila zube, pa mora da jede posebnu hranu za mačke, ali sada se vratila na svoje staro mesto - stepenište u Ivinom domu.
 
"Prošla je kroz ružan period, ali to je ipak još uvek moja maca", kazala je Mekdonel.
  • МилеНС

    11.03.2020 08:01
    леси
    Није се вратила него су је вратили!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.