Zoo vrt u Kalgariju vraća Kini dve pande jer ne može da ih hrani zbog pandemije

Zoološki vrt Kalgari u Kanadi šalje dve džinovske pande natrag u Kinu zbog nedostatka bambusa.
Zoološki vrt je u izjavi naveo da bambus obično dolazi iz Kine kako bi nahranili životinje, ali pandemija virusa korona prekinula je letove i uzrokovala kašnjenje u snabdevanju.
 
Dvojac, nazvan Er Šun i Da Mao, trebalo je da ostane u Kanadi do 2023. godine kao deo desetogodišnjeg sporazuma s Kinom, ali zoološki vrt je odlučio da ih pošalje nazad dosta ranije iz zabrinutosti da bi se odlaganja mogla pogoršati ako dođe do drugog talasa pandemiuje, piše CNN.
 
Dijeta pande sastoji se gotovo u celosti od svežeg bambusa, rekli su u zoo vrtu, a životinje obično pojedu oko 88 kilograma dnevno. Veći deo bambusa Er Šun i Da Mao pojeli su pre nego što je pandemija počela.
 
U upravi zoo vrta rekli su da pokušavaju da pronađu druge dobavljače bambusa kako bi se pande hranile, ali naišli su na nekoliko logističkih problema. Oni se takođe brinu da bi ove nove linije snabdevanja mogle na trenutak da se prekinu, a pande će ostati bez hrane.
 
"Verujemo da je najbolje i najsigurnije mesto za Er Šun i Da Mao tokom ovih zahtevnih vremena tamo gde bambusa ima u izobilju i gde je lako dostupan. Ovo je bila neverovatno teška odluka, ali zdravlje i dobrobit životinja koje volimo i o kojima brinemo uvek su na prvom mestu", rekao je predsednik i izvršni direktor "Calgary Zoo" dr Klement Lentie.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.