Uginuo aligator koji je preživeo bombardovanje Berlina u Drugom svetskom ratu

Aligator Saturn, koji je preživeo Drugi svetski rat u Berlinu i za koga se, kasnije se ispostavilo netačno, govorilo da je pripadao Adolfu Hitleru, uginuo je u moskovskom zoološkom vrtu.
"U petak ujutru, naš američki aligator Saturn je uginuo od starosti. Bio je star oko 84 godina, životni vek vredan poštovanja", navodi se u saopštenju zoo vrta.
 
Saturn je poklonjen zoološkom vrtu u Berlinu 1936. godine ubrzo nakon što je rođen u SAD. Pobegao je iz vrta nakon što je bombardovan 1943, prenosi BBC.
 
Britanski vojnici su ga pronašli tri sata kasnije i dali ga Sovjetskom Savezu. Kako je proveo vreme između je ostalo misterija, ali od jula 1946. je postao prava atrakcija za posetioce zoo vrta u Moskvi.
 
"Moskovski zoo vrt je imao čast da bude Saturnov dom 74 godine. On za nas predstavlja čitavu eru i to kažemo bez ikakvog preterivanja. Mnoge od nas je poznavao od kad smo bili deca. Nadamo se da ga nismo razočarali", navodi se u oproštajnom saopštenju iz Moskve.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.