VIDEO: Kamila prešla 100 kilometara da se vrati bivšim vlasnicima

Jedna kamila nedavno je prešla 100 kilometara kroz pustinju u Kini kako bi se vratila bivšem vlasniku, osam meseci nakon što je prodata.
Kineski mediji nedavno su objavili priču o odanoj kamili koja je navodno provela dane prolazeći kroz pustinju kako bi stigla do svog bivšeg doma nakon što je osam meseci ranije prodata drugom farmeru.
 
Povređenu životinju slučajno je primetio jedan pastir u šetnji pustinjom, da bi joj zatim pomogao da pronađe svog vlasnika. Vest je došla do vlasnika kamile koji je odmah pojurio da je pokupi, ali nakon što su čuli za njeno mukotrpno putovanje, i bivši vlasnici hteli su da je uzmu nazad. 
 
Temur, bivši vlasnik kamile i njegova supruga, prodali su je drugom farmeru još u oktobru 2019. Muškarac ju je odveo kući 100 kilometara dalje. Činilo se kako se životinja dobro prilagodila svom novom domu, ali 27. juna, samo dan nakon letnjeg šišanja, pobegla je, prenosi Oddity Central.
 
Kamila je imala povrede, pretpostavlja se od prelaženja ograda. Temur se uspeo da dogovori s novim vlasnikom i ponudio mu zauzvrat mlađu, trogodišnju kamilu. Temur i njegova supruga sad kažu kako im njena prodaja više ne pada na pamet. 
 
"Nećemo je prodati nikome više jer su kamile inteligentne životinje", rekla je žena. "Biće slobodna do kraja života."
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.