Razmatra se zabrana letova iznad Uvca zbog beloglavih supova

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije objavio je danas da je predložio da se na sastanku s nadležnim organima krajem ove nedelje razmotri uspostavljanje uslovno zabranjene zone letova vazduhoplova iznad Specijalnog rezervata prirode "Uvac".
Razmatra se zabrana letova iznad Uvca zbog beloglavih supova
Foto: Pixabay
U Specijalnom rezervatu prirode "Uvac" nedavno je zbog niskog leta helikoptera šest mladunaca beloglavog supa, strogo zaštićene vrste ptica, od straha pobeglo iz gnezda i upalo u kanjon, a spasena su samo tri.
 
Zavod za zaštitu prirode Srbije je demantovao informacije medija da je Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo dao odobrenje za letove u tom području, i istakao da je protiv preleta zaštićenih područja što je utemeljeno u Zakonu o zaštiti prirode i Pravilniku o proglašenju i zaštiti strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na sastanak u petak, 14. avgusta, pozvao predstavnike ministarstava odbrane, unutrašnjih poslova, saobraćaja i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.
  • /

    11.08.2020 17:39
    /
    a mitrovic ce kao postovati zabranu. ma daj

    srbiji treba reset
  • lala

    11.08.2020 16:56
    mitrovic
    leti mitrovic nikom nista
  • Da

    11.08.2020 15:42
    Zeleno
    Ajde vise razmotrite i uvedite zabranu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.