U Danskoj počeo odstrel 2,5 miliona kuna, trajaće mesecima

Danski veterinari i poljoprivrednici započeli su odstrel najmanje 2,5 miliona kuna (vizona) na severu Danske, saopštile su u ponedeljak vlasti.
U Danskoj počeo odstrel 2,5 miliona kuna, trajaće mesecima
Foto: Pixabay
Ta odluka je doneta nakon što je virus korona prijavljen kod tih životinja od kojih se dobija krzno nerc, na najmanje 63 farme.
 
Danska uprava za veterinu i hranu bavi se odstranjivanjem zaraženih životinja, dok uzgajivači koji imaju nezaražene životinje na farmi u krugu od osam kilometara od zaražene farme moraju sami da ih uspavaju, kažu iz vladine agencije.
 
Nije bilo neposrednih podataka o tome koliko je životinja već ubijeno, a dodaje se da bi odstrel mogao trajati nekoliko meseci, u zavisnosti od širenja virusa.
 
Danska je među najvećim izvoznicima nerca na svetu i proizvodi oko 17 miliona krzna godišnje. "Kopenhagen krzno", zadruga od 1.500 danskih uzgajivača, čini 40 odsto svetske proizvodnje nerca. Većina izvoza ide u Kinu i Hongkong.
  • Marijicca mica NS

    15.10.2020 07:58
    struka br
    danci izgleda slusaju struku'' :)
  • Logi

    14.10.2020 09:20
    a ljude?
    Šta rade Danci sa zaraženim ljudima?
  • Kosta

    14.10.2020 08:49
    Re: Kika
    Meni su se zgadili kad sam saznao da su imali legalne bordele za sex sa psima. Srećom, pod pritiskom domaćih i međunarodnih udruženja za zaštitu prava životinja morali su da ih zatvore 2015.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.