Stanovnici Njujorka imaju problema sa agresivnim vevericama

Građanima nekih delova Njujorka, odlazeća godina donela je pored epidemije korona virusa, karantina i snežne oluje dodatne nevolje sa agresivnim vevericama, preneli su lokalni mediji u SAD.
Stanovnici Njujorka imaju problema sa agresivnim vevericama
Foto: Pixabay
Stanovnici četvrti Rego Park u Kvinsu žalili su se na nekoliko napada veverica poslednjih meseci, a jedna žena morala je u bolnicu posle ugriza veverice.
 
"Veverica me je ugrizla za vrat. Morala sam da je uhvatim rukama, ali se sve pretvorilo u rvanje i izgubila sam", ispričala je Mišelin Frederik koju je veverica napala 21. decembra.
 
Rekla je da su joj ruke bile krvave i da je morala da primi vakcinu protiv besnila.
 
Druga žena navela je da ne izlazi iz stana bez biber spreja u slučaju napada veverice.
 
Sanitarne službe Njujorka savetovale su građane da angažuju stručnjaka koji treba da reši problem i navele da veverice i drugi mali glodari retko prenose besnilo.
  • Nada

    31.12.2020 17:28
    Besnilo
    Pa vi ste besni sami od sebe. Možda su veverice dobile besnilo od vas, bolesna nacijo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.