FOTO, VIDEO: Redak beli kengur rođen u zoo vrtu u Njujorku

Zoo vrt u Njujorku godinama je čekao bebu crvenog kengura, ali kada se to konačno dogodilo, ostali su u šoku jer je mladunče potpuno belo.
FOTO, VIDEO: Redak beli kengur rođen u zoo vrtu u Njujorku
Foto: Youtube screenshot (VESA Channel)
Mladunče kengura u "Animal Adventure Park" rođeno je s leucizmom, retkim stanjem koje uzrokuje delimičan gubitak pigmentacije kože i krzna životinje. Za razliku od albinizma, kod ovog stanja izostaje gubitak pigmentacije u očima.
 
Beba kengura kojoj su dali ime Kozmo se rodila u parku za životinje u Harperzvilu pre pet meseci, ali čuvari su je iz torbe njegove majke prvi put izvadili ovog meseca.
 
 
"Čim smo ga izvadili iz torbe i videli da je potpuno beo osećali smo se fantastično, ali kad smo videli da ima crne oči, ostali smo u šoku. U tom trenutku nismo znali da imamo nešto što se retko viđa", rekao je vlasnik parka Džordan Peč.
 
Kozmo je jedini ovakav kengur koji trenutno postoji u Severnoj Americi, a da je to poznato ljudima.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.