Krokodili pobegli iz uzgajališta, izdato upozorenje

Nepoznati broj krokodila je na slobodi nakon bega iz uzgajališta u Južnoafričkoj Republici, rekli su danas zvaničnici vladine agencije za očuvanje bioraznolikosti.
Krokodili pobegli iz uzgajališta, izdato upozorenje
Foto: Pixabay
Mladi krokodili, dugački između 1,2 i 1,5 metara, pobegli su kroz žičanu ogradu nedaleko od grada Bonivejl u pokrajini Zapadni Kejp u sredu, rekla je agenciji dpa Petro van Rin, portparolka vladine agencije za očuvanje bioraznolikosti "Cape Nature".
 
"Cape Nature" upozorio je stanovnike da se drže dalje od reke Bri dok ne budu uhvaćeni svi krokodili.
 
"Očito su vrlo, vrlo opasni. To su divlje životinje iako su držane u zatočeništvu. Ljudi ne smeju da im prilaze i treba da se drže dalje od reke dok svi ne budu uhvaćeni", rekla je Rin.
 
"Cape Nature" je zajedno s vlasnikom uzgajališta, okolnim vlasnicima zemlje i policijom pokrenuo masovnu potragu za krokodilima, dodala je ona.
 
Dosad je pronađeno 27 krokodila, a nepoznati broj je i dalje na slobodi.
  • Završiće

    04.03.2021 13:19
    Kod matijevica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.