Polarni medved uginuo nakon što je progutao lopticu koju mu je bacio posetilac

Mužjak polarnog medveda uginuo je u ruskom zoološkom vrtu nakon što je progutao gumenu lopticu koju mu je bacio posetilac.
Polarni medved uginuo nakon što je progutao lopticu koju mu je bacio posetilac
Foto: Pixabay
Dvadesetpetogodišnji medved, po imenu Umka, iznenada se onesvestio dok je doručkovao u svom ograđenom prostoru u gradu Jekaterinburgu u ponedeljak ujutro. Njegov njegovatelj, koji je bio svedok incidenta, odmah je pozvao pomoć. Grupa veterinara stigla je kod kaveza sa medvedom u roku od 10 minuta, ali su samo mogli da konstatuju da je Umka uginuo.
 
Autopsija je pokazala da je polarni medved uginuo jer je progutao lopticu koja je pronađena u njegovom stomaku.
 
Radnici Zoološkog vrta tužni su zbog Umke i veruju da mu je igračku bacio neki od posetilaca. Umkina "prijateljica", polarna medvedica po imenu Aina, koja je živela u istom prostoru sa njim, teško podnosi njegovu odsutnost, kažu njihovi negovatelji.
 
Jekaterina Uvarova, koja radi u Zoološkom vrtu, rekla je lokalnim medijima da je Aina sada veoma tužna.
 
"Nju i Umku delila je jedna ograda i provodili su puno vremena zajedno. Brinuli su jedno o drugom i razmenjivali igračke. Nije uobičajeno da se polarni medvedi druže jedni s drugima kad su odrasli", kaže ona.
 
Rukovodstvo zoološkog vrta navodi da ne planira da traži osobu koja je izazvala tragični incident. Pažljivije će pratiti Ainu kako bi sprečili takve incidente u budućnosti, piše "Daily mail".
 
"Nažalost, ne znaju svi kako da pravilno izraze svoju ljubav. Uprkos brojnim znakovima upozorenja, neki posetioci bacaju životinjama 'poslastice' i strane predmete, čak i ne razmišljajući o mogućim posledicama", rekao je portparol zoološkog vrta.
 
Umka je u zoološki vrt primljen 1998. godine. Njegovu majku ubile su lovokradice kada je on još bio mladunče. Nakon što je ostao siroče, napao ga je čopor pasa lutalica u blizini sela Bilings u najistočnijem regionu Rusije, Čukotki, dok je tražio hranu. Napad na Umku primetili su meštani koji su ga kasnije predali zoološkom vrtu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.