VIDEO: Uginula svinja - kineska nacionalna ikona

Svinja koja je postala nacionalna ikona u Kini nakon što je preživela 36 dana pod ruševinama u razornom zemljotresu 2008, uginula je u 14. godini.
Njena smrt je danas izazvala izliv emocija širom te zemlje.
 
"Zhu Jianqiang", ili "Snažna svinja" stekla je slavu nakon što je pronađena živa posle zemljotresa jačine 7,9 u jugozapadnoj pokrajini Sečuanu 12. maja 2008.
 
U zemljotresu je poginulo ili nestalo gotovo 90.000 ljudi, a čudesna priča o svinji, koja je preživela na vreći uglja i kišnici, pozdravljena je kao nadahnjujući simbol volje za preživljavanjem.
 
Svedoci su rekli da je mlada "Zhu Jianqiang" do trenutka izvlačenja iz ruševina toliko smršala da je više ličila na kozu.
 
Korisnici Weiba pozdravili su je kao "najpoznatiju svinju u istoriji".
 
"To je zaista snažna životinja, ne samo što je preživela zemljotres, već i zbog 13 godina života nakon toga", stoji u jednom tekstu na popularnom Weibu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.