Divlje svinje opustošile groblje kod Rijeke

Divlje svinje su upale na mesno groblje u naselju Križišće kod Kraljevice, blizu Rijeke i oskrnavile niz uređenih grobova.
Divlje svinje opustošile groblje kod Rijeke
Foto: Pixabay
Meštanka Anka je rekla da su divlje svinje u subotu upale na groblje i opustošile ga tako da je svega desetak grobova ostalo netaknuto.
 
"Groblje nema posebnu ogradu, nego zid koji divlje svinje lako svladaju. Nije ugodan prizor videti uništeno groblje jer meni je ono svetinja. Mislim da vlasti moraju da reše taj problem što pre", ističe ona.
 
Ona kaže da se svinje predveče spuštaju iz šume, dolaze do kuća gde uništavaju voćke, a budući da hodaju po putu, može doći do saobraćajnih nesreća.
 
"Prijatelj iz lovačkog društva mi je rekao da su njima ruke vezane jer nakon što ispune kvotu koju propisuju pravila o odstrelu divljači, ne smeju više da diraju divlje svinje. Oni tada reskiraju oduzimanje oružja i dozvole, kao i novčanu kaznu. Apelujem na gradonačelnika da krene s rešavanjem ovog problema", kaže Anka.
 
Križišće se nalazi nadomak šume u kojoj divlje svinje borave i čest su problem meštanima, gde izlaze na puteve kojima saobraćaju vozila i pešaci, ulaze u dvorišta, vrtove i voćnjake, plaše ljude i decu, piše "Novi list".
 
Iako je vlast upoznata o svemu, problemom je i dalje nerešen.
  • Mile Sauer

    19.09.2021 20:05
    Lovstvo je privredna grana.
    Ima svoja pravila.
    Nacin programiranja odstrela spram prirastaja, na osnovu naucnih studija i izbrojanih primeraka jedinki
    Medjutim …
    priroda se katkad poigra na nekoj teritoriji sa nekom vrstom…
    Divlja svinja nema prirodnig neprijatelja ako nema medveda ili vuka mada vepra izbegava i vuk jer susret sa njegovim zubom je smrt
    za vuka. Dakle u ovoj situaciji
    mora da radi 300wm / 8x68s / 9,3
    dakle jak i precizan kalibar
  • Nana

    19.09.2021 18:49
    Kad nisu pucali gasnim topovima na 30 sec, dan i noc, kao u Begecu. Oce i narod da pobegne, a ne svinje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja