Riba koja "hoda na rukama" viđena nakon više od dve decenije

Veoma retka riba koja "hoda na rukama" primećena je prvi put nakon 22 godine kod obala Tasmanije u Australiji.
BBC navodi da je ova vrsta dobila ime zbog prevelikih peraja sa obe strane koje podsećaju na ruke na kojima "hoda" duž morskog dna.
Ružičastu "ribu s rukama" poslednji put je snimio ronilac kod obala Tasmanije 1999. godine i pre toga primećena je samo četiri puta. Ova vrsta se odnedavno nalazi na listi ugroženih.
Međutim, australijski istraživači saopštili su da su je ponovo primetili pomoću kamere za dubinsko snimanje.
 
Novi snimci pokazuju da je riba u dubljim i otvorenijim vodama nego što je to bilo ranije.
 
Naučnici su smatrali da je ova riba vrsta koja živi u plitkim vodama i zaštićenim uvalama, ali su je sada otkrili na dubini od 150 metara kod divljih obala na jugu Tasmanije.
 
"Ovo je uzbudljivo otkriće i budi nadu u opstanak ružičaste ribe s rukama koja ima mnogo šire stanište nego što se ranije mislilo", rekao je vodeći istraživač i pomorski biolog Nevil Beret sa Univerziteta u Tasmaniji.

Teme

riba

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.