VIDEO: Dron s kobasicom spasao psa od nadolazeće plime

Firma koja se bavi pronalascima i spasavanjem pomoću dronova, zaslužna je za spasavanje života jednog psa u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što je smislila pametan način da privuče njegovu pažnju.
Mešanac Mili našla se u blatnom polju koje je svaki trenutak trebalo da potopi nadolazeća plima, a policija, vatrogasci i obalska straža nisu uspevali da je izvuku na sigurno. Tako su se spasioci dosetili da pričvrste kobasicu na dron i nadali se da će miris izmamiti Mili na sigurno. 
Plan im je uspeo i Mili se ponovo spojila sa svojim zahvalnim vlasnikom nakon što je pratila viseću kobasicu na više, sigurnije tlo.
"Bila je to luda ideja. Jedan od lokalnih stanovnika snabdeo nas je kobasicama. Žena nam ih je skuvala i mi smo ih pričvrstili kanapom", rekao je Kris Tejlor, predsednik Denmead Drone tima za potragu i spasavanje i dodao da je kobasica bila poslednja opcija za spas Mili jer do nje nisu mogli da dođu kajakom ili bilo kojim drugim putem, a zbog nadolazeće plime pretila joj je opasnost da se utopi.
 
"Budući da je Mili bila gladna uspeli smo da je namamimo na više tlo, koje ne bi prekrila plima. Svakako bismo razmislili o ponovnom korišćenju kobasica: svaki pas i potraga uvek će biti drugačiji, ali da se ikada više nađemo u sličnoj situaciji, koristili bismo iste metode da namamimo psa", rekao je Tejlor.
 

Teme

pas

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.