Istopolni par pingvina udomio mladunče para koji je razbijao svoja jaja

Jedan istopolni par pingvina udomio je bebu pingvina u njujorškom zoo vrtu.
Istopolni par pingvina udomio mladunče para koji je razbijao svoja jaja
Foto: Pixabay
Humboltovi pingvini Elmer i Lima postali su par tokom prošle sezone parenja, a prošle jeseni zajedno su napravili gnezdo koje su obojica branili od nadolazećih grabljivica.
S obzirom na to da su veoma odani jedan drugom, radnici zoološkog vrta odlučili su da ih testiraju kao roditelje. Dali su im lažno jaje o kojem su morali da se brinu pre nego što im dopuste da se brinu o pravom.
Naime, neki budući roditelji pingvina drže jaje pored sebe, umesto da sede na njemu kako bi ga zagrejali, dok se drugi bore jedni s drugima za priliku da lažno jaje održavaju toplim. Međutim, s Elmerom i Limom takvih problema nije bilo. Njih dvojica su se smenjivali u ležanju na jajetu i održavali ga toplim.
 
"Elmer i Lima bili su uzorni u svakom aspektu brige o jajetu", rekao je direktor zoo vrta Rozamond Giford Ted Foks.
 
 
Nakon što su prošli test s lažnim jajetom, na staranje su dobili pravo. Dobili su ga od para pingvina koji su ranije znali nehotice da razbiju svoja jaja, a zdrava beba pingvina se izlegla na Novu godinu, ali još nije dobila ime.
 
"Elmer i Lima odrađuju sjajan posao. Nakon što steknu iskustvo i nastave dobro da obavljaju svoj posao, daćemo im i druga jaja u budućnosti", rekao je direktor zoo vrta i dodao da uspeh Elmera i Lime pokazuje da ideja "porodice" nije specifična za vrstu i da i netradicionalne porodice mogu uspešno da odgajaju decu.
  • Mariola

    11.02.2022 14:27
    Prirodnost?
    Nije stvar samo u ,,napraviti,,.
    Treba znati voleti i davati se.
    A to nije privilegija samo heteroseksualnih. Zar ne?
  • Zgubidan

    07.02.2022 08:17
    eksperiment
    Zašto im nisu dali ženku umesto jajeta?
  • /

    02.02.2022 07:45
    Svaka pojava koja se dogodi u prirodi je 100% prirodna, makar bila manjinska.
    Ovo je prirodno, oduvek se događalo, uvek će se događati (i kod životinja i kod ljudi) i, ne brinite, uvek će biti manjinsko.
    A bune se i osuđuju samo oni koji u svoju heteroseksualnost nisu baš sigurni pa misle da je preobraćenje moguće.
    Nije moguće, rodite se ovakvi ili onakvi.
    Ako ste hetero, nema te reklame, dugine boje, lobija itd. koji će vas "preobratiti".
    Zapravo, mrzitelji su prosto mrzitelji, ljudi koji traže razlog da nekog mrze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.